Flera stödorganisationer 

Tyresö tjejjour finns här för att stötta och peppa dig! Men ibland behövs en annan typ av hjälp, så här har vi samlat några bra länkar till olika ställen som du kan vända dig till beroende på vad du behöver stöd eller hjälp med.

Ungasjourer.se

Här finns alla trans, tjej och ungdoms-jourer i Sverige samlade!

Tyresö Ungdomsmottagning

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp med medicinska eller sociala frågor. Här finns bland annat läkare, gynekologer, barnmorskor och kuratorer. De har drop in och du kan också boka tid för längre besök.

UMO

Umo är en ungdomsmottagning på nätet. Här kan du få mycket information om bland annat kroppen, sex eller olika problem man som ungdom kan uppleva.

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP

Om du känner att du behöver kontakta en psykolog eller någon annan tala med kan du vända dig hit. 

BRIS 

BRIS står för Barnens Rätt i Samhället. Du som är under 18 år kan ringa anonymt till BRIS på numret 116 111 för att få prata med en vuxen. Det är gratis att ringa och numret syns inte på telefonräkningen. Du kan även chatta med bris eller mejla.

Storasyster

Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi finns här för dig och vi lyssnar gärna. Du kan alltid vara anonym och vi har tystnadslöfte. Till oss kan du som är 13 år och uppåt vända dig, oavsett könsidentitet..

Origo Stockholm

Här kan du som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck få stöd, via mejl, telefon och i deras lokaler.

Somaya kvinno- och tjejjour

Här finns hjälp att få på många olika språk, till exempel arabiska, amarinja och spanska. De har kunskap i hedersrelaterat våld och förtryck.

Barnrättsbyrån

Här kan du som är mellan 0-21 år få hjälp. Du får träffa två av dem som jobbar där och berätta om din situation, sedan hjälper de dig med det du behöver. T.ex kan de ta kontakt med olika myndigheter och följa med dig på möten.

1000 möjligheter

Hit kan alla ungdomar höra av sig och chatta, om precis vad som helst. Det finns också en särskild chatt för dig som sålt eller säljer sex.

Jag vill veta

Här kan du få information om du varit utsatt för ett brott. Du kan läsa om vad som är brottsligt, var man kan få hjälp, vad som händer om man anmäler och hur det går till i en rättegång.