Bli jourtjejer

Är du över 18 och intresserad av att bli jourtjej hos oss? Just nu tar vi inte emot nya volontärer men du är varmt välkommen att höra av dig nästa gång vi söker jourtjejer. Nedan kan du läsa mer om vad det innebär att vara jourtjejer och om vår verksamhet.

Som jourtjej finns du där för att stötta, stärka och lyssna på tjejer via chatt och mail. En del av vår verksamhet handlar också om att vara ute och föreläsa på skolor och fritidsgårdar. 

Tyresö tjejjour är en ideell förening som jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Vi riktar oss till alla som identifierar sig som tjejer och som behöver någon att prata med. Det kan till exempel handla om att man mår dåligt, har utsatts för våld eller bara behöver någon som lyssnar. Vi är en separatistisk förening och medlemmar i Roks (riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige) 

När vi har fått din anmälan kommer vi att kontakta dig för att berätta mer om jouren. Du kommer också att få gå en utbildning hos oss om mäns våld mot kvinnor och att ge stöd till människor i olika situationer. Utbildningen är gratis och består av fem tillfällen, förlagda på vardagskvällar. 

För att bli jourtjej behöver du också bli medlem i jouren. Har du några frågor eller funderingar, maila: tyresotjejjour@gmail.com 

 Varmt välkommen!