Vi söker en utåtriktad samtalsledare!

28 februari 2023

Tyresö kvinno- och tjejjour söker en utåtriktad samtalsledare, med ett brinnande intresse för att arbeta för våldsutsatta kvinnor och barn samt skapa opinion mot mäns våld mot kvinnor!

Tyresö kvinno- och tjejjour är en ideell, kvinnoseparatistisk förening som vilar på feministisk grund och är medlemmar i ROKS (riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige). Vår verksamhet utgörs av en samtalsmottagning som erbjuder stödsamtal till kvinnor och ett utåtriktat arbete för att sprida kunskap och skapa opinion mot mäns våld mot kvinnor och barn. I verksamheten finns även ett skyddat boende för kvinnor.

Arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar två huvudsakliga områden: att tillsammans med vår ideella samtalsgrupp stödja kvinnor som kontaktar samtalsmottagningen och att leda vårt kommunikations- och opinionsarbete.

Tjänsten är uppdelad i 50% samtalsstöd och 50% utåtriktat opinionsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter listas nedan.

  • Du kommer ta emot samtal från stödsökande per telefon, mejl, sms och i reella möten. Du ansvarar även för att förmedla och planera in samtal för våra ideella jourkvinnor.
  • Du håller kontakt med stödsökande kvinnor och följer vid behov upp.
  • Utifrån den enskilda kvinnans behov är du även behjälplig vid kontakt med myndighet och andra samhällsfunktioner.
  • Du ansvarar för vårt kommunikationsarbete i sociala medier och på vår hemsida samt leder vår opinionsbildande verksamhet.
  • Du kommer att hålla utbildningar om mäns våld mot kvinnor och våld i ungas relationer för olika verksamheter i lokalsamhället.
  • Du ansvarar även för att via vår podd ”berättelser från kvinnojouren” sprida kunskap och opinionsbilda kring ämnet mäns våld mot kvinnor.
  • Du har ansvar för vår tjejjour och dess stödmail.

Du kommer att arbeta nära personalansvarig, ordförande och övriga i styrelsen. Tillsammans med dessa deltar du i samverkansmöten i lokalsamhället. Din arbetsplats är belägen i Tyresö. Distansarbete är möjligt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom beteendevetenskap, kommunikation eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att leda samtal med individer som har behov av stöd och vägledning gärna med MI inriktning. Du har även erfarenhet av att arbeta med sociala medier, opinionsbildning och har lätt att hantera digital teknik.
 
Tyresö kvinno- och tjejjour leds av en ideellt engagerad styrelse vilket ställer krav på att du gillar att arbeta självständigt och kan leda dig själv i det dagliga arbetet. Du är inte rädd för att pröva nya saker och att ta initiativ till förbättring och förändring i verksamheten i samråd med styrelsen. Du delar vår feministiska och separatistiska grundsyn och har kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i ungas relationer.
 
Meriterande är att ha arbetat inom ideell sektor, ha arbetat med podd och ha kännedom om Socialtjänstlagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För ansökan och frågor maila: jobb@tyresokvinnojour.se
 
Sista ansökningsdag: 14 mars
Tjänsten är ett vikariat på 100% som sträcker sig fram till sista juni 2024. Tillträde enligt överenskommelse.